Fair Play

20.06.2012 19:38

Vážení závodníci, na základě několika stížností jsme nuceni vytvořit tuto úvahu.

Závod SportFachman vznikl z hecu a pro hec, vznikl pro potěšení, pro zážitky, pro zdravé soupeření mezi hrdiny v hospodě u piva, kdy to pak na trati musí dokazovat, pro lidi, kteří přijíždějí si tento závod užít, zažít něco nového, nebo si ověřit jak dobří v jednotlivých disciplínách skutečně jsou, potkat se se stějně smýšlejícími lidmi apod.

Prostě děláme ho z radosti a pro radost. Tzn. stojí nás to sice úsilí, nervy, energii, šedivé vlasy, peníze ... , ale když pak po závodě vidíme ty úsměvy na tváři, to spokojené vyčerpání v cíli, ten potlesk nakonec, pochvaly večer u piva, rady co radši už ne, to vše je pro nás organizátory odměna nejvyšší. Nezávodíme o titul mistra republiky, ceny nejsou nijak fest hodnotné, o prestiži zvítězit v závodě SportFachman ani nemluvě ...

Přesto všechno se nám donesly informace o tom, že i na závodě tohoto formátu a měřítek dochází k určitému švindlování, podvodům a nedovolenému chování. Což je pro nás určitým sklamáním a divíme se proč to ti lidé dělají, je to samozřejmě nesportovní chování, ale hlavně je to bezohledné a sprosté chování vůči ostatním soupeřům. Takže jsme bohužel nuceni vydat nové pravidlo a to zní:

Pokud bude ze dvou zdrojů potvrzena cizí dopomoc závodníků na trati, či pokud dojde neoprávněně k výměně závodních informací bude tým diskvalifikován a veřejně potupen za nesportovní chování.

Věříme a doufáme, že toto pravidlo nebude muset být použito.